"De tijd raast als oneindig voorbij..."

Timecruisers

De Timecruisers zijn reusachtige fantasievoertuigen en steltlopende creaties die lijken te zijn ontsnapt aan de verhalen van Jules Verne.. Techniek uit verleden, heden en toekomst komt samen in deze bonte gevaarten. 

De mobiele kunstwerken zijn voor een deel gemaakt van gerecyclede materialen. Wie goed kijkt, ziet diverse onderdelen die gered zijn van de schroothoop en een tweede leven tegemoet gaan. Grote wielen, vleugels en straalmotoren symboliseren de snelheid die volgens Einsteins theorien nodig zou zijn om te tijd te bedwingen.

"Timecruisers reizen met duizelingwekkende vaart langs eeuwen van menselijke beschaving en relativeren ons hectische bestaan tot een flitsende videoclip die voorbijraast in de evolutie van de aarde."

 

Mobiele visuele act, walk act, improvisatietheater geschikt voor festivals, evenementen. Twee voertuigen en twee spelers of vier voertuigen en vier spelers. Gangbaar is 3 x 30 min. optreden binnen vier uur. Grotere afstanden zijn mogelijk. Tussen de optredens door kunnen de voertuigen als kunstobjecten publiek opgesteld worden.